TEST: Sony X89J (KD-43X89J) – God til gaming!

Reviews

Sony er kjent for å levere et bredt spekter av TV-er i alle størrelser og prisklasser, og i midtsjiktet finner vi den godt spekkede X89-serien. Denne modellen har en stram og minimalistisk design, og står på to små føtter. Disse står helt ute i ytterkant på TV-en, og vil derfor kreve en reol som er like bred som TV-en. Til gjengjeld er det god plass til en lydplanke mellom føttene.

Obs: X89J har mange fellestrekk med en annen Sony-modell, X85J, som også selges her i Norden, men på den sitter føttene mer inn mot midten.

Sony X89J copySony X89J. (Foto: Sony)

Sony X89J

Sony-skjermen kommer lastet med brukergrensesnittet Google TV, som er en videreutvikling fra tidligere Android-versjoner. Det merkes først og fremst ved at innholdsmenyen har blitt mer oversiktlig, og blant annet gir deg flere personlige program-anbefalinger. App-utvalget er upåklagelig. TV-en kan også stemmestyres via Google Assistant, med innebygd mikrofon i fjernkontrollen.

X89J støtter både videoformatet Dolby Vision og lydformatet Dolby Atmos via de interne appene. Tilkoblingsmulighetene er dessuten gode, med fire HDMI-innganger, hvorav to av disse støtter 4K/120hz videosignaler. Her får du altså en kompakt TV med gode spesifikasjoner, som også vil egne seg bra til gaming – spesielt PS5 og Xbox Series X.

Bildekvalitet

Sony-skjermen er en av de dyreste modellene i testen, og det kommer blant annet av at de bruker et 120 Hz LCD-panel, som er ganske sjelden vare i denne størrelsen. I tillegg er den utstyrt med videoprosessoren X1, som er en av selskapets bedre videoprosessorer (kun overgått av Cognitive XR, som du finner i X90J og oppover).

Med et påkostet bildepanel og kraftig ”bildemotor” under panseret, ser bildekvaliteten som forventet også ganske lekker ut. Sony-skjermen har en nøytral fargebalanse som egner seg bra til kresen filmtitting. Når vi ser den svenske spenningsserien Snabba Cash i 4K-format, blir vi umiddelbart imponert over den rå bildeskarpheten. Sonys bildebehandling klarer å få frem masse små detaljer som blir borte på flere av de rimeligere utfordrerne. Den har også meget fin lysstyrke gjør TV-en velegnet til TV-titting på dagtid. Skjermen er heller ikke like speilblank som f.eks. Xiaomi P1. Sony behersker også bevegelser bra, takket være en effektiv interpolerings-funksjon (Motionflow XR).

Når det er sagt, fremstår ikke kontrasten fra Sony-skjermen så veldig mye bedre enn de billigere TV-ene i testen. X89J har ingen form for lokal dimming av baklyset, og kontrasten fra denne 43” utgaven kan ikke måle seg med storebroren X90J, som vi har god erfaring med i den litt større 50 tommers versjonen.

Lydkvalitet

I motsetning til bildepanelet, er ikke det innebygde lydsystemet spesielt påkostet, men består av to enkle fulltonehøyttalere og 2 x 10 watt utgangseffekt. Sony-skjermen har i likhet med mange av de andre testdeltakerne, en ganske slank og spiss lydkarakter, uten noe særlig bass. Da er det i det minste kjekt at X89J har en HDMI eARC utgang, slik at du enkelt kan koble til en lydplanke.

Konklusjon

Sony X89 er testens dyreste, men også den eneste deltakeren som kan skilte med et topp moderne, 120 Hz-kapabelt bildepanel. Den får også pluss for et lett anvendelig Google TV brukergrensesnitt. Bildeopplevelsen er hakket bedre enn hva mange av de andre varter opp med – men du må også betale for gildet! Lyden er ikke spesielt inspirerende, og kan med fordel oppgraderes eksternt. Dette blir derfor TV-en for deg som stiller spesielle krav, men likevel vil ha en god TV med moderat skjermstørrelse.

This article originally appeared on https://www.lydogbilde.no/test/tv/43-4k-tv-er-under-10-000-kr/sony-x89j-kd-43x89j/

Brian Jones

Author and owner of WantedDroid.com - scouring the internet for all the news related to Android. Contact me here: https://wanteddroid.com/contact/

Leave a Reply